lauantai 18. lokakuuta 2014

Murina 2014 1/5

Jälleen koitti se aika, kun pääsin mieliharrastukseni pariin: partioon! Heinäkuun lopussa järjestettiin Murina-kesäleiri Honkamaassa. Siellä piti nukkua omissa teltoissa, eli minulle piti ostaa tietenkin teltta sitä varten. Hyvä teltta ostettiinkin. Sellainen Haltin kahden hengen oranssi teltta. Kun kamppeet oltiin pakattu, lähdettiin sitten Honkamaahan. Honkamaa on ehdottomasti yksi maailman kauneimmista paikoista. Siellä silmä lepää. Siellä on vihreää, siellä on elämää ja siellä on luontoa silmänkantamattomiin. Perille päästyäni pystytin teltan. Alkajaisiksi kysyin meidän lippukunnan vaeltajalta, oliko siellä muita tarpojia kuin minä. Hän vastasi, että minä olin ainoa. Hetkinen? Minäkö "ainoa" tarpoja koko leirillä?! Selvisi sitten, että olin ainoa tarpoja Keminmaan Kivekkäistä. Olihan siellä muitakin tarpojia, mutta eri lippukunnista. Tiedosta huojentuneena läksin katselemaan ympärilleni. Löysin kaverini(Joka on myös partiossa, mutta oli tällä kertaa töissä leirillä.), joka oli pystyttämässä telttaansa. Oli kaatunut mopolla ja loukannut polvensa, mutta oli muuten kunnossa. Leirille tuli ihmisiä Keminmaasta, Tervolasta, Kemistä ja Rovaniemeltä. Sattui tulemaan myös Muhokselta, Muhoksen metsänkävijöitä. Sitten koittikin leirin avajaiset. Avajaisiin kuului sellaisena perinteenä lipunnosto. Minun tehtäväni lipunnostossa oli pidellä lippua, samalla, kun toinen hiivasi sen ylös. Sen jälkeen leirinjohtaja toivotti leiriläiset tervetulleeksi leirille ja kertoi säännöistä. Leiriläisten piti muodostaa myös keittiöryhmät ruuanlaittoa varten. Meidän ryhmän nimeksi tuli Vilkkaat Kärpät, joka herätti muissa hilpeyttä. Itse en huomannut siinä mitään erikoista. Se taas kertoo siitä, että minä olen urpo, eli en tajunnut vitsiä, tai sitten koko jutussa ei ollut mitään hauskaa. Se vaan sattui kuulostamaan hauskalta. No, en tiiä.
Honkamaan kämppä. Taustalla näkyy keittiökatos. Seuraavaksi olikin luvassa ikäkausiohjelmat. Meidän tarpojien ja samoajien tehtävän oli tehdä apinansilta. Apinansilta on silta, joka on tehty yhteen punotuista naruista. Sen avulla voidaan mennä joen toiselle puolelle. Aluksi ruvettiin tekemään siansorkkia. Siansorkka on yksinkertainen, mutta monikäyttöinen solmu, jolla voi vaikkapa kiinnittää pienen veneen, ripustaa lepuuttajan tai kytkeä köyden pollariin, kaiteeseen taikka renkaaseen, kunhan veto kohdistuu kiinnityskohtaan yhdeksänkymmenen asteen kulmassa. SOLMIMINEN 1. Vie köydenpätkä paalun ympäri kierteeksi ja jatka vetämällä köyden irtopää kiintopään yli. 2. Vie irtopää vielä kerran paalun ympäri ja tee tämä toinen kierros samaan suuntaan kuin ensimmäinen. 3. Pitäen köyttä yhdensuuntaisena ensimmäisen kierroksen kanssa, pujota irtopää toisen kierroksen ali. Kiristä solmu vetämällä irtopäästä ja kiintopäästä. Lähde:http://fi.scoutwiki.org/Siansorkka
Siansorkka. Siinä sitten solmittiin ties kuinka monta siansorkkaa. Siansorkkien jälkeen oli vuorossa väittelyä. Minun aloitin väittelyn ensin. Väittelin yhden muhoslaisen kanssa lehmistä. Siitä mikä lehmissä on hyvää ja mikä huonoa. Olin aluksi lehmien puolella. Kehuin lehmiä siitä, että niistä saa maitoa, ne ovat söpöjä, ja ovat muutenkin hienoja elukoita. Sitten tuli vuoronvaihto. Tiuskaisin suoraan, että lehmät ovat perseestä(Ei nyt oikeasti, mutta niitä piti vastustaa.). Se sitten riitti vastaväittelijäni hiljentämiseksi. Väittelimme ryhmittäin myös ydinvoimasta, adoptiosta ja vaikka mistä. Väittelyn jälkeen meidän piti rakentaa ruokakatos. Ihme kyllä, se pysyi pystyssä! Kaverini kutsui sitä maailman kahdeksanneksi ihmeeksi.
Meidän ylväs ruokakatos(Joka PYSYI pystyssä.). Ruoka laitettiin trangialla, mikä on tosi helppoa. Se on ehdottomasti maailman yksinkertaisin ja helpoin tapa laittaa ruokaa. Sitten koitti trangian tiskaus, mikä on myös tosi mukavaa(Mielestäni.). Ruokailun ja tiskaamisen jälkeen oli luvassa Afrikan tähteä. Sitä pelattiin siten, että ympäri Honkamaata oltiin kätketty lappuja, missä yhdessä oli Afrikan tähti. Jos lapussa ei ollut Afrikan tähteä, joutui kantamaan puita saunaan. En löytänyt Afrikan tähteä, mutta sain vietyä aika monta kuormaa saunaan. Myöhemmin saunottiin ja syötiin iltapala. Iltatoimien jälkeen tuli vielä istuttua jonkin aikaa kodalla, kunnes johtaja käski meitä poistumaan. Pelasin vielä yhden erän paskahousua kavereitteni kanssa ja voitin! Se oli ainoa kerta, jolloin olen voittanut paskahousussa. Toiset luulivat, että bluffasin, mutta en mie sellaista. Sattui vaan olemaan hyvät kortit. Sitten alkoi ramaisemaaan niin paljon, että päätin mennä nukkumaan. Olen nukkunut aina tosi hyvin teltassa ja makuupussissa(Suurjuhlassa se ei oikein onnistunut.). Seuraava aamu valkeni sateisena ja harmaana. Aurinko ei pilkistänyt. Aamun jälkeen sitten rupesi satamaan. Satoi niin rankasti, että hain liiteristä pressun, minkä laitoin telttani päälle, ettei se kastuisi.
Honkamaa sateen vallassa.
Kun sade viimein hellitti, lähdimme viemään Apinansiltaa Akkunusjoelle. Se silta oli muuten valmis, mutta se ei ollut vielä paikoillaan. Toiset lähtivät viemään sitä joen toiselle puolelle, kun taas minä jäin muiden kanssa pitämään sitä kiinni, ettei se karkaisi mihinkään.
Sillä aikaa, kun värkkäsimme sillan kanssa, jotkut tarpojista etsivät sammakoita. En tiedä, miksi. Oiskohan joku niistä sammakoista, ollut satumainen prinssi? No, siitä ja kaikesta muusta sitten huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti