keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Partiodarra

Pidin HC-Partiolaisten Facebook-ryhmässä pienen kyselyn liittyen partiodarraan: Millaista se teidän mielestänne on jne... Vastauksen tunnistat lainausmerkeistä(") ja kursiivisesta kirjoitustyylistä. Vastauksista löytyi monia yhteisiä piirteitä, joista yleisin oli väsymys. Sitä ennen, mitä on "partiodarra"?

Partiodarra

Onko partiodarraa olemassa? "On. Se on hyvinkin paljon totta ja todellista. Partiodarrassa yhdistyvät usein järkyttävä väsymys, joka aiheutuu liian lyhyistä yöunista, kun olet valvonut kavereittesi kanssa, ja normaalia aktiivisemmasta elämänmenosta leirillä."
"Partiodarra on parhaimmillaan tai pahimmillaan leirin viimeisen valvotun yön jälkeen. Sen voi saada toki viikonloppuretkeltäkin, jos seura on valvomisen arvoista."
"Itselläni ainakaan partiodarra ei ole aina niin positiivinen asia. Sen saa joko liian pitkästä koulutuksesta tai leiristä, missä tuntuu, että johtajistoa joutuu vetämään kuin kiveä perässään. Välillä partiodarra tuntuu samalta kuin liian kova baari-ilta; aamulla kotiin päästyä vain lagaa (on kotona tekemättä yhtään mitään) ja ajattelee: "Ei ikinä enää... Ennen seuraavaa kertaa." Partiodarra tulee siis turhautumisesta ja väsymyksestä."
"Partiodarra. Se hetki, kun pitkän projektin  ja rutistuksen jälkeen kaikki on valmista, kamat huollettu ja palautettu, tiimiä kehuttu ja kotiovi sulkeutuu."
"Mun mielestä partiodarra iskee aina jonkin positiivisen kokemuksen, kuten pitkän ja antoisan kurssi/semma-viikonlopun jälkeen, kun on saanut mahtavia ideoita ja vinkkejä."
"Partiodarra on kamalaa ja ihanaa."


Väsymys
"Partiodarrassa yhdistyy usein järkyttävä väsymys, joka aiheutuu liian lyhyistä yöunista, kun olet valvonut kavereittesi kanssa, ja normaalia aktiivisemmasta elämänmenosta leirillä."
Varsinkin isoilla leireillä, esimerkiksi Roihulla kavereiden kanssa tuli tosiaan valvottua aika paljon. Yksi merkittävä syy siihen kavereiden lisäksi oli Club Encore, jossa bailattiin kuin viimeistä päivää dj:n soittaessa. Encoren musiikki ei kuitenkaan uniani häirinnyt, sillä telttaan päästyäni simmahdin kuin saunalyhty.
Saunalyhtynä simmahtamiseen vaikutti normaalia aktiivisempi elämänmeno leirillä. Jos sinulla oli Roihulla pesti, niin sitten olit pestissä ja teit sinulle tarkoitettuja hommia. Silloin kun oli vapaa-aikaa, niin saatoin käydä ostamassa pehmiksen ja kahvia, käydä käppäilemässä leirisuoralla erilaisten pisteiden luona, käydä saunomassa, tai sitten olin omassa savussa(kylässä), ja olin kavereiden kanssa jossakin. Tylsää oli aika harvoin, ja illalla olin tietenkin todella väsynyt.
Jos sinulla alkavat koulu tai työ heti leirin jälkeisenä päivänä ja univelkaa on tullut, kouluun ja töihin meneminen saattavat tuntua seuraavalta:"Kamalaa on se, kun herää maanantaiaamuna puoli seitsemän kouluun univajeen kanssa(ei tunnu yhtään hyvältä)." Kokemuksesta tiedän, että ei tunnu.
Lokakuun lopulla 2015 Riihimäellä järjestettiin SamoajaExplo. Me, jotka tulimme Lapista, matkustimme Riihimäkeen ja sieltä takaisin Kemiin yöjunalla. Paluumatkalla juna oli Kemissä joskus kuuden aikaan aamulla. Olin rättiväsynyt, koska junaradan kiskot kolisivat kuuluvasti korviini, kun yritin saada unta hytissäni. Lukiossa taisin torkkua neljäsosan äidinkielen tunnista, mutta kyllä siitä selvittiin. Seuraavana päivänä kunnon unien jälkeen pysyin hereillä koko koulupäivän!
Kaikista väsynein partiodarra oli Operaatio Paijerin jälkeen. Vietimme melkein 2 viikkoa Bayernissa, Saksassa yhdessä saksalaisten nuorten kiipeilyjärjestön kanssa(reissu oli oikein onnistunut). Tulimme Suomeen myöhään lauantai-iltana. Yöllä vaihdoimme junaa Tikkurilassa ja Tampereella. Junassa oli aika lämmin, eikä siinä junan penkillä parhaimpia mahdollisia yöunia saanut. Sunnuntai menikin vuoteella maatessa ja yhteiskuntaopin kokeeseen lukien.

Tyhjyys

"Paskaiset kamppeet pitäisi purkaa kassista, pitäisi mennä suihkuun jne, mutta kaikki tuntuu niin tyhjältä. Ei se(leiri) vielä voi olla ohi."
Ei se hyvä ruoka, ärsyttävät sääsket, lipunryöstö, uudet kaverit ja sauna voi vielä olla ohi. Kyllä ne voi. Jos leiri on jostain syystä huono(ruokaa eivät söisi edes siat, sää on surkea, ohjelma on syvältä jne...), sitä vain toivoisi, että leiri menisi mahdollisimman nopeasti ohi ja pääsisi kotiin nukkumaan. Jos leiri on taas hyvä(ruokaa söisi jopa Gordon Ramsay, sää on hyvä, ohjelma on parasta, on mahdollisesti saanut leiriheilan jne...), sitä vain toivoisi, että leiri sujuisi mahdollisimman hitaasti ja ei pääsisi kotiin nukkumaan.
Hyvän leirin loputtua kotiinlähtö tuntuukin usein vaikealta(toisin kuin ei-niin-hyvän leirin loputtua). Kyyneleet pyrkivät väkisinkin valumaan silmistä maahan ikävän vuoksi. Näin kävi minulle esimerkiksi Roihulla kotiinlähtöpäivänä.
Roihulla olin saanut monia hyviä kokemuksia: pääsin esiintymään Stagella(päälavalla), sain uusia kavereita, pidin hauskaa, pesti oli mukava, jne... Suurimmaksi suruksi kotimatkalla minulle koitui tyttö, johon olin ihastunut. Ikävän lisäksi minua harmitti se, oliko siinä jutussa yhtään mitään. Pitikö hän minusta, kuvittelinko liikoja, oliko se pelkkää säätöä, vai oliko siinä loppujen lopuksi yhtään mitään? En minä tiedä, en ole varma. Jos siinä ei ollut yhtään mitään, parasta unohtaa koko juttu. Jos taas oli, niin se on sen ajan murhe.
 Kotona ei sitten jaksa muuta tehdäkään kuin olla pahalla tuulella, ja ihmetellä vanhempien niin hyvää tuulta ja energisyyttä. Tosin jos oikein huono olo sattuu olemaan, niin kannattaa käydä vessassa; YSP-kurssin jälkeisenä päivänä minulta tuli vessaan yrjö, joka ei ollut Pyhä. Todennäköisesti olin tuolloin sairastunut.


Partiodarra-hyvä vai huono juttu?

Onko se partiodarra kaikesta väsymyksestään ja tyhjyydestään huolimatta niin hirveä juttu? Ei välttämättä.
"Toisaalta jos partiodarraa ei ole, ei tunnu siltä, että on antanut kaikkensa." Jonkinlainen partiodarra kuitenkin tulee leiristä kuin leiristä. Partiodarra ei silti aina ole paha. Se riippuu ihan leirin pituudesta ja siitä, mitä leirillä on ollut.

Palautuminen

Voiko partiodarrasta mitenkään palautua? Voiko sitä helpottaa? Voi.
"Partiodarraan toimii kyllä vanha kansanviisaus: sillä se lähtee millä se on tullutkin. Eli uuden madon laittamista koukkuun." Eli heti kun on mahdollisuus, mene koloukseen tai leirille: "...Sitten helpotti, kun pääsi edes nuotiolle istumaan illaksi lippukunnan leiripaikalle paistelemaan makkarat."
Kuinka kauan se palautuminen kestää? "Palautumiseen riittää pari päivää - pari viikkoa jolloin voi ajatella muutakin kuin partiota." Jos olet urheilija, esimerkiksi jalkapalloilija, niin käy vaikka kavereitten kanssa pelaamassa kentällä palloa. Jos taas pidät hevosista todella paljon ja ratsastat muutenkin, niin mene tallille. Itse innokkaana penkkiurheilijana seuraan NHL:ää, käyn lenkillä, ja satunnaisena pleikkarinpelaajana pelaan jotakin peliä(NHL-15, Lego Harry Potter jne...). Partiota en tuolloin ajattele, ja teen kaikenlaista muuta.
On myös muitakin palautumisvaihtoehtoja: "Ei siitä mitenkään muuten toivu kuin hyvillä unilla ja isolla kahvikupillisella." Tämä pätee hyvin viikonloppuretkiin. Isommista leireistä se  taas kestää vähän pidempään: "Mulla se kesti useamman päivän, 4-5 päivää." 
Itse sain pahimman partiodarrani tähän mennessä Roihulta, josta jo aiemmin kerroin. Palautumiseen meni viikko. Televisiosta pystyin innokkaana penkkiurheilijana onneksi katsomaan Rion olympialaisia, jotka eivät suomalaisittain mitalisateessa menneet, ja kohta alkoikin lukiossa jo abivuosi.

Pahimmat partiodarrat

Tässä muutama aika paha partiodarra:
"Roihulta sain pahimman. 15 päivää Evolla ja reilun vuoden prokkis teki tehtävänsä. Mm. huomaat, että tarjoot vasenta kättä kätellessäs sekä menet unissas kehittämölle ja kuuntelet kaverien keljuiluu, et mitäs teet elämälles Roihun jälkeen. Muutenkin tyhjä olo, kun yhteisölinen Roihu-kaupunki jäi taakse, ja tiesi, et tää on nyt tässä. Myös kisoista ja erityisesti YSPi-kurssilta jäänyt partsadarra yltää melkein tähän."
"Kamalin partiodarra oli Kilkkeen jälkeen. Tai kutsuin sitä kyllä post Kilke-depressioksi. Tuntui, että elämä muualla kuin telttakaupungissa on teeskentelyä. Tilannetta paikkaamaan ilmoittauduin elämäni ekalle maailmanjamboreelle. Hups!"
"Ehkä pahin partiodarra oli, kun oli elämäni ensimmäinen kamalin retki. Kokkasin itse lapsille ruuat, ja omat syömiset jäi vähän miten sattuu. Lähes kaiken tein yksin ja nukkunut en juuri yhtään. 
Yhen yön ainoostaan oltiin, mutta mitään niin pahaa partiodarraa en ole ikinä kokenut.
Kotona tunteet purkautuivat, kun rikoin äidin erään lempimukin, jonka olin ostanut hälle synttärilahjaksi, ja nukuin suoraan vuorokauden ympäri. Siitä oppineena oli sen jälkeen aina yhteensä vähintään kolme johtajaa retkillä mukana. 
Muitakin on tullut toki koettua, mutta en todellakaan muista, että mitä kaikkea. Nuorempana varsinkin kesäleirien jälkeen pari yötä tuli nukuttua kyllä erinomaisesti. Nykyään sitä osaa jo paremmin arvostaa unta myös leiriolosuhteissa, vaikka kavereita ympärillä ja päivät kaikki pesteissä."

Loppusanat

Kiitokset kaikille kyselyyni vastanneille Facebookin HC-partiolaiset-ryhmässä. Jos pidit tekstistä tai sinulla on jotain siihen sanottavaa/lisättävää, niin kommentoi ihmeessä. Tekstini saa myös jakaa ja halutessasi voit ryhtyä vakituiseksi blogini lukijaksi. Jos taas et tykännyt tekstistäni ollenkaan ja pidät sitä täytenä sontana, niin otan mielelläni risuja ja ruusuja vastaan.
Lopuksi vielä muutama partiodarra-kuva ja lähdeluettelo.
-Pegi



Murina-leirin partiodarra 2014.


YSP-darra 2015.



Roihu-darra 2016.


Partiodarra Roihun Yhteisohjelmien karonkan jälkeen, marraskuussa 2016.



 Lähdeluettelo

https://www.facebook.com/groups/153129528178548/?fref=ts
https://www.urbaanisanakirja.com/word/lagaa/




lauantai 22. lokakuuta 2016

Roihu 2016: Neljäs päivä

Hei kaikille! Aluksi huomautus muutamasta asiasta:

1. Osa näissä kirjoituksissa esiintyvien ihmisten nimistä on muutettu. Osa on taas vedetty hatusta. Tosin jos haluatte, että puhun ihmisistä heidän oikeilla nimillään niin sehän sopii.
2. Jokaisen kappaleen alussa mainitaan päivä, kuukausi, kellonaika ja paikka.
3. Joidenkin kappaleiden lopussa on kappaleeseen liittyvä biisi/musiikkivideo/video. Kuunnelkaa/katsokaa se, niin lukemisesta tulee vielä monipuolisempaa.
4. Spotifysta löytyy Roihu-seikkailuni soittolista(Pegi: Roihu 2016).
5. Kaikkia mainitsemisen arvoisia keskusteluita, joita kävin leirillä tapaamieni ihmisten kanssa, en muista kunnolla, mutta yritän koota ne näihin kirjoituksiin niin hyvin kuin muistan.
6. Antakaa palautetta, jos haluatte. Saa myös kommentoida. Asiattomat kommentit poistetaan.
7. Jakakaa sosiaalisessa mediassa kirjoituksiani tai kertokaa kavereille, jos haluatte.
8. Nauttikaa.

18.7. 08:00 Hurman Staabila

Uusi päivä ei näyttäytynyt harmaana, vaan vihdoinkin aurinkoisena ja lämpimänä aamuna, joten aurinkorasvalle löytyi käyttöä. Pääasia, että kerrankin oli kaunis leiripäivä.

Michael Bublé - It's A Beautiful Day [Official Music Video]: https://www.youtube.com/watch?v=5QYxuGQMCuU


18.7. 08:15 Hurman ruokailupaikka (Jussin katos)

Aamupalalla.


18.7. 09:00 STAGE

Aurinko porottaa kuumana ylhäältä ja aamun ensimmäisenä tehtävänä on rakentaa kakkoslavan bäkkäri. Niinpä kannamme lankkuja, pressuja, vanerilevyjä, nitojakoneen ja muita tarvittavia kamppeita pakuun. Matkustamme kakkoslavalle ykkösluokassa, eli pakun takakontissa.

18.07. 09:30 Kakkoslava

Kakkoslavalle päästyämme ruvetaan hommiin. Aluksi ruuvaataan vanerilevyt trukkilavalattian päälle, jonka jälkeen niitataan kokolattiamatto vanerilevylattian päälle, ja bäkkärin lattia on valmis.

Lattian valmistuttua laitoimme lankut paikoilleen. Niistä tulisi oviaukot ja sivuseinät.

Oviaukkojen ja seinien valmistuttua pistimme vielä pressut pystyyn erottamaan bäkkärin 2 huonetta toisistaan ja oviaukkoihin oviksi.

18.07. 10:50 Kakkoslava

Kakkoslavan bäkkäri oli nyt sen perustarpeita vaille valmis (sähköt, pöydät, tuolit, kellot, jne...). Laitoimme vielä portit bäkkärin ympärille, ettei sinne tulisi kutsumattomia vieraita.

Kakkoslavan bäkkäri sisältä kuvattuna.



18.7. 12:00 Hurman ruokailupaikka (Jussin katos)

Lounas.

18.7. 13:00 STAGE

Lähdemme Harryn kanssa etsimään jotain tärkeää tavaraa Stagelle. Löydämme sen infopisteen läheisyydessä olevasta kontista.

18.7. 17:00 Hurman ruokailu (Jussin katos)

Päivällinen, Tavaranetsinnän jälkeen ei tapahtunut mitään merkittävää, joten siltä aikaväliltä en kirjoita mitään.


18.7. 18:00 STAGE

Johtajillamme on tärkeä kokous huomisen päivän töihin liittyen. Tämän päivän työt meidän osaltamme on jo tehty.

18.7. 21:00 Hurman ruokailupaikka (Jussin katos)

Iltapalalla.
Ruuanjakelupisteelle päästyäni minut hurmaa kaakaon makea tuoksu. Kun saan sitä juomakupilleni, se ei enää vaikutakaan niin hurmaavalta. Kaakao on vaalean väristä, ja kuplista päätellen erittäin paksua (rasvaista). "Etkö ota lisää," ruuanjakelija kysyy minulta. "No, voimmä ottaa," vastaan, sillä kupissani oli kaakaolle vielä tilaa, ja en kehdannut kieltäytyä.
Ruokapöydässä keskustelu kävi kaakaosta kuumana. Vihdoin ja viimein yksi ruokapöydästämme uskaltautuu maistamaan tätä hurmaavan tuoksuista, mutta kummallisen näköistä kaakaota. Odotamme silmä kovana hänen reaktiotaan. Hän nostaa juomakupin huulilleen, ottaa huikan, nielaisee, ja sanoo: "On tää ihan hyvää."
Maistan itsekin kaakaota ja kyllä, tämä on hyvää, makeaa ja täyteläistä. Kun sitä tarkemmin nuuhkii, se tuoksuu kuitenkin vuohenjuustolle. Tämä selittyy sillä, että iltapalalla tarjoiltuun kaakaoon on lisätty kaikki raksalla käytettävissä olleet ruokakermat, kun maitoa piti säästää kahville. Join siis elämäni ensimmäistä ruokakermakaakaota, ja makuelämys oli sekä maukas(maku parani loppua kohden), että mielenkiintoinen (se tuoksui vuohenjuustolle).

Martti Servo & Napander - Ufo tarjosi kaakaon: https://www.youtube.com/watch?v=0P4CgbTictk

18.07 klo 22:00 Keidas

Jälleen kerran päätän mennä Keitaalle saunomaan. Saunassa aloitetaan tutustumiskierros, sillä olisi kiva tietää, kuka kukin on, ja mitä tekee raksalla ja myöhemmin varsinaisella leirillä. Muutama saunoja on kotoisin Tuusulasta, joille tulee pientä kuittailua Keravan suunnalta. Tuusulassa ei ole juna-asemaa, kun taas Keravalla on. Loput saunojista olivat mm. palomiehiä ja MarCom-tiimiläisiä.

18.7. 23:30 Hurman Staabila

Se oli sellainen päivä. Ei kovin tapahtumarikas, mutta leiripäiviä on vielä monta jäljellä, joista osa voi hyvinkin olla tapahtumarikkaampia kuin tämä päivä.

sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Pegi: Roihu 2016: Kolmas päivä

Hei kaikille! Aluksi huomautus muutamasta asiasta:

1. Osa näissä kirjoituksissa esiintyvien ihmisten nimistä on muutettu. Osa on taas vedetty hatusta. Tosin jos haluatte, että puhun ihmisistä heidän oikeilla nimillään niin sehän sopii.
2. Jokaisen kappaleen alussa mainitaan päivä, kuukausi, kellonaika ja paikka.
3. Joidenkin kappaleiden lopussa on kappaleeseen liittyvä biisi/musiikkivideo/video. Kuunnelkaa/katsokaa se, niin lukemisesta tulee vielä monipuolisempaa.
4. Spotifysta löytyy Roihu-seikkailuni soittolista(Pegi: Roihu 2016).
5. Kaikkia mainitsemisen arvoisia keskusteluita, joita kävin leirillä tapaamieni ihmisten kanssa, en muista kunnolla, mutta yritän koota ne näihin kirjoituksiin niin hyvin kuin muistan.
6. Antakaa palautetta, jos haluatte. Saa myös kommentoida. Asiattomat kommentit poistetaan.
7. Jakakaa sosiaalisessa mediassa kirjoituksiani tai kertokaa kavereille, jos haluatte.
8. Nauttikaa.

17.7. 08:00 Hurman Staabila

Uusi päivä näyttäytyy harmaana, eikä vieläkään ole ollut aurinkoista aamua.

17.7. 08:15 Hurman ruokailu (Jussin katos)

Seisomapaikan saatuani kiinnitän huomioni vasemmalla puolellani syövään mieheen, jonka partiopuvun hihassa on merkki, jossa lukee "JOTI." Merkissä on mm. Islannin ja Latvian liput.
"Onko Islannissa ollut Jamboree," kysyn häneltä. " Ei, tämä on "Jamboree On The Internet-"merkki. Se tarkoittaa Jamboreeta netissä." "Maksaako se mitään?" "Ei, se on ihan ilmainen. Se järjestetään vuosittain lokakuussa. Olet vain sillä JoTin sivulla silloin."
JOTA (Jamboree On The Air) ja JOTI (Jamboree On The Internet) ovat radioiden ja Internetin välityksellä järjestettävät tapahtumat jokaisen vuoden lokakuun kolmantena viikonloppuna. Silloin partiolaiset ympäri maailmaa kokoontuvat radioiden ja netin ääressä vaihtamaan kuulumisia ja tutustumaan muiden maiden partiolaisiin. Osallistumisesta voi saada tapahtumamerkin. Lisätietoa JOTA:sta ja JOTI:sta saat osoitteessa http://toiminta.partio.fi/ohjelman-tuki/kansainvalisyys/jota-joti

17.7. 09:00 STAGE

Eilen saimme miksauspöydän ja kuvaustornit valmiiksi. Tänään olisi luvassa päälavan portaiden tekoa. Aluksi lankkujen ja lautojen kantoa lavan eteen.


 Valmistuvat portaat.

Stairway to Heaven Led Zeppelin Lyrics: https://www.youtube.com/watch?v=qHFxncb1gRY

17.7. 11:30 STAGE

Päälavan portaat ovat valmiina, ja ne ovat kuin sen suomalaisen kesämökin saunan portaat; yhtä kauniit ja sileät.

17.7. 12: 00 Hurman ruokailu (Jussin katos)

Ruokaa!

17.7. 13:00 STAGE

Kannamme lankkuja, lautoja, laudanpätkiä, vaneerilevyjä ja työkaluja pakuun, sillä seuraavaksi on luvassa kakkoslavan backstagen laittaminen kuntoon.
Lankut ovat sen verran pitkiä, että joudun istumaan pakun takakontissa ja pitämään lankkuja paikoillaan avoimesta ovesta, etteivät ne putoaisi kyydistä. Poliisi ei olisi pitänyt tästä kuljetusmetodista.
























17.7. 13:15 FRONTSTAGE(kakkoslava)

Pakuajelun jälkeen alamme tekemään kakkoslavan bäkkärin (backstagen) lattiaa. Aluksi trukkilavat ruotuun.


17.7. 14:00 FRONTSTAGE(kakkoslava)

Seuraavaksi vaneerilevyjen laittoa trukkilavojen päälle.

17.7. 15:00 FRONTSTAGE(kakkoslava)

Kakkoslavan lattia on valmis! Jonkin firman pitäisi pystyttää vielä kakkoslavan teltta, joten jäämme odottamaan ohjeita.

17.7. 17: 00 Hurman ruokailu (Jussin katos)

Mitään ihmeellistä ei tapahtunut eikä ohjeita kuulunut, joten menimme syömään.

17.7. 18:00 FRONTSTAGE(kakkoslava)
Odotamme edelleenkin, että joku firma tulee pystyttämään kakkoslavan bäkkärin teltan, mutta mitään ei kuulu.

Avicii - Waiting For Love: https://www.youtube.com/watch?v=cHHLHGNpCSA

17.7. 19:00 FRONTSTAGE(kakkoslava)

Firma, jonka piti pystyttää bäkkärin teltta, on jo poistunut leirialueelta. Päätämme kuitenkin kokeilla teltan pystytystä omin voimin.

17.7. 20:00 FRONTSTAGE(kakkoslava)

Yhteistyömme tuottaa tulosta, ja bäkkärin teltta on pystyssä!


17.7. 21:00 Hurman ruokailu (Jussin katos)

Iltapalalle päästyäni siirryn pöydän ääreen, jossa on partiolaisia mm. Raisiosta.
"Eikös se Raisio ole siinä jossakin Turun lähellä," kysyn raisiolaiselta. "On joo." "Turku on kuulemma hieno kesäkaupunki." Tämän kuultuaan raisiolainen näyttää loukkaantuneelta. "Turkuko muka hieno kesäkaupunki?! Kuka niin sanoo?" "Rasmus Ristolainen(Buffalo Sabresin pakki NHL:ssä, joka on kotoisin Turusta). Tosin aina kun sinne menee, siellä paistaa aurinko, mutta kun sieltä menee pois, sataa vettä." "Niinpä." 
Itse olen käynyt Turussa vain kerran elämässäni, ja silloin paistoi aurinko. Vaikutti se ihan mukavalta kaupungilta. Kauniita vanhoja rakennuksia, hieno jääkiekkoseura, ja kaupunki, josta tulee ehdottomasti Suomen hienoimpia jääkiekkoilijoita, esim. Saku ja Mikko Koivu, Rasmus Ristolainen, Mikko Rantanen jne... Mutta kun sieltä tosiaan oli lähdössä pois, satoi vettä. Kumma juttu...

17.7. 22:00 Keidas

Keitaalla jälleen kerran saunomassa! Saunan oven mennessä kiinni ja auki saunasta kuuluu klassinen "OVI KIINNI-"huuto. Mietimme saunassa, että pitäisikö saunan oveen laittaa kiinni sellainen automaattinen kaiutin, mistä kuuluisi aina "OVI KIINNI," kun saunan ovi menee auki. Kun saunan ovi aukesi ties kuinka monennen kerran ja rupesimme huutamaan, ovelta ei kuulunutkaan "Joo, joo," vaan "HILJAA!" Kyseessä oli nimittäin yksi Keitaan työntekijä, joka lämmitti mm. Keitaan saunoja, joten kun hän tuli saunaan, niin silloin ei kukaan huutanut.

Haloo Helsinki! - Huuda!: https://www.youtube.com/watch?v=f5UKLeMl9Uc

17.7. 23:30 Hurman Staabila

Päivä taas pulkassa. 












lauantai 6. elokuuta 2016

Pegi: Roihu 2016: Toinen päivä

Hei kaikille! Aluksi huomautus muutamasta asiasta:

1. Osa näissä kirjoituksissa esiintyvien ihmisten nimistä on muutettu. Osa on vedetty hatusta ja osa on IG-käyttäjänimiä.  Tosin jos haluatte, että puhun ihmisistä heidän oikeilla nimillään niin sehän sopii.
2. Jokaisen kappaleen alussa mainitaan päivä, kuukausi, kellonaika ja paikka.
3. Joidenkin kappaleiden lopussa on kappaleeseen liittyvä biisi/musiikkivideo/video. Kuunnelkaa/katsokaa se, niin lukemisesta tulee vielä monipuolisempaa.
4. Spotifysta löytyy Roihu-seikkailuni soittolista(Pegi: Roihu 2016).
5. Kaikkia mainitsemisen arvoisia keskusteluita, joita kävin leirillä tapaamieni ihmisten kanssa, en muista kunnolla, mutta yritän koota ne näihin kirjoituksiin niin hyvin kuin muistan.
6. Antakaa palautetta, jos haluatte. Saa myös kommentoida. Asiattomat kommentit poistetaan.
7. Jakakaa sosiaalisessa mediassa kirjoituksiani tai kertokaa kavereille, jos haluatte.
8. Nauttikaa.

Toinen päivä

16.07 klo 07:00 Hurman Staabila

Erilaiset työkoneet ajavat koko yön Evolla, niin kuin Roy Orbison, joten nukkumisesta ei tule mitään. Ensimmäiset yöt leirillä ovat muutenkin omalla kohdalla vaikeita.

Stig: Roy Orbison  https://www.youtube.com/watch?v=OdkWwgTEqag

16.07 klo 08:00 Hurman Staabila

Kännykkäni herätys pärähtää soimaan, ja olen valmiina uuteen päivään. Vettäkään ei sada, joten mielikin on iloisempi kuin eilen illalla.

16.07 klo 08:30 Hurman ruokailu(Jussin katos)

Yritän etsiä paikkaa, jossa olisi tilaa istua ja sieltä katokseltahan se löytyy. Pöydän toisella puolella istuskelevat kaksi tyttöä, joista yhdellä on tummansininen sadetakki, toisella taas keltainen, ja päässä samanlainen pipo, mikä oli sillä kuuluisalla ranskalaisella meritutkijalla, jonka nimeä en nyt valitettavasti muista.
Roihun ruokailuvideossa kehotettiin mm. syödessä tutustumaan uusiin ihmisiin(Roihun "Näin toimit ruokailussa-" video: https://www.youtube.com/watch?v=QKizo5CW7NI ), eli en sortunut näpräämään kännykkääni ruokailun ajaksi, enkä tuijottamaan vanhaa puista pöytää, koska halusin tutustua uusiin ihmisiin! Uudet kaverit on oikeasti mahtava juttu! Ystävyys on rikkaus!
Muuten ruokailu olisi ollut yhtä tylsä kuin Paavo Väyrysen luento markan eduista ja hienouksista.
Esitin siis kysymyksen, jota tulen käyttämään jatkossakin uusiin ihmisiin tutustuessani: "Ootteko mistä?" "Espoosta." "Tuusulasta." "Sä?" "Keminmaasta, Lapista." "Oho! Sieltä onkin vähän matkaa." "Joo, lähettiin tossa kello kymmenen aikaan aamulla, ja oltiin täällä seittemän aikaan illalla." "Hei, me oltiin samassa dösässä!" "Dösässä," kysyin hölmistyneenä, sillä en ollut koskaan kuullutkaan sellaisesta."Bussissa." "Aivan, nii oltiin joo. Hieno lautanen muuten, siinä onkin jo muutama Pokemoni," sanoin, kun huomasin pipopään hienon Poke'mon lautasen. "Kiitos." "Mitäs pestejä teillon muuten?" "Mä oon lehdessä kuvittajana." "Ai Partio-lehdessä?" "Ei kun leirilehdessä, Käryssä." "Juujuu." Sen pipopäisen tytön pestiä en valitettavasti enää muista, joten jos tätä tekstiä luet, niin sori. "Mikäs sun pesti on?" "Yhteisohjelmien Ohjelmatuotannon assistentti," vastasin.

16.07 klo 09:00 STAGE

Stagen alue on täynnä erilaisia laatikoita, palkkeja, kurottajia ja turvakypärät päässä työskenteleviä raksalaisia.



 Oman turvakypärän saatuani tunnen itseni Puuha-Peteksi(koska keltainen turvakypärä).
Puuha-Pete tunnari: https://www.youtube.com/watch?v=NWJREjSrdaw

Minun pitää mennä lavamestarimme Harryn avuksi töihin. Huomaan hänet trukkilavapinon luona, mutta välissämme on epäilyttävältä näyttävä pöpelikkö. Astun rohkeasti pöpelikköön ja hetkeä myöhemmin pienehkö kosteus tuntuu sukissani...
Trukkilavalle päästyäni työt raksalla minunkin osalta alkavat. Tästä trukkilavapinosta tulee miksauspöydän lattia.

Rihanna -Work ft. Drake: https://www.youtube.com/watch?v=HL1UzIK-flA

16.07 klo 10:00 STAGE

Trukkilavapinon tultua ruotuun, vuorossa on vaneerilevyjen kantoa.

16.07 klo 10:45 STAGE

Vaneerilevylattia saa hieman uutta väriä ylleen, kun Harrylla sattuu porakoneen kanssa pikku haaveri.

16.07 klo 11:59 STAGE

Miksauspöydän lattia on valmis!

16.07 klo 12:00 STAGE

Harry: "Tässähän tulee jano." Minä: "Mullon nälkä." Harry: "Mitäs se kello on... Mennään syömään.!"
16.07 klo 12:15 Hurman ruokailu(Jussin katos)

Ruoka-annoksen saatuani teki niin mieli ummistaa silmät. Päikkärit ei olisi pahitteeksi.
Eilen samassa dösässä ollut, ja Tuusulasta tullut pipopää tulivat samaan pöytään. He olivat mm. pystyttäneet erilaisia ruokailukatoksia ympäri Roihua. "Mikäs sun nimi on muuten? Se tulee vaan joskus unohdettua kysyä," pipopää kysyi minulta. "Pekka," sanoin ja osoitin tekijäpassiani. "Entäs te?" "Sari." "Mette."







16.07 klo 13:00 STAGE

Maittavan ruokailun jälkeen on aika alkaa pystyttämään kuvaustorneja miksauspöydän vasemmalle ja oikealle puolelle.


 Harry ensimmäisen kuvaustornin pystytyksessä.





16.07 klo 14:00 STAGE

Ensimmäinen kuvaustorni on valmis! Seuraavaksi pitäisi pystyttää toinen.

16.07 klo 14:05 STAGE

Harry: "Tuupas tänne." Menen Harryn luokse ja hän katsoo edessään olevaa kantoa, josta kantautuu pörinää. Kyseessä on maa-ampiaispesä, jonka ympärillä pärisee n. 10 ampparia. "Noita on tuossa nyt sen verran paljon, että en ala ottaa turhia riskejä teidän kanssa," Harry sanoi minulle ja parille muulle raksalaiselle, joiden piti tulla auttamaan kuvaustornien pystyttämisissä. Pystytys sai nyt odottaa.


16.07 klo 15:00 STAGE

Kun kuvaustornia ei voitu toistaiseksi pystyttää, menin auttamaan muita raksalaisia risujenkannossa. "Muutama risu" tuli kannettua pois tulevasta katsomosta.

16.07 klo 16:30 STAGE

Turva käy hävittämässä maa-ampiaispesän kuvaustornin tieltä.




16.07 klo 17:00 Hurman ruokailu(Jussin katos)

Kuulin, että täällä on käynyt Tuuloksesta pizzakuski, joka jakeli pitseriansa mainoksia raksalaisille. Joku oli jopa tilannutkin itselleen pitsaa! Hinta ei kuitenkaan ollut siitä halvimmasta päästä.
Tiskauspisteelle päästyäni tiskivesi on omituisen ruskean väristä, mutta onneksi tiskauspisteellä työskentelevällä hepulla on tähän vastaus: "Ja uusille tulokkaille tiedoksi, tämä ruskea väri johtuu siitä, että Evon pohjavesissä on rautaa ja kalkkia, jotka värjäävät tämän veden ruskeaksi! Se maistuu kuulemma kurkulta, mutta itse en sitä maistaisi!"

16.07 klo 17:45 STAGE

Toinen kuvaustorni kohta pystyyn. Kuvaustornin lautoja pitäessäni paikoillaan ruuvausta varten, muutama koditon maa-amppari pörrii vimmatusti ympärilläni ja mieleni tekisi huitoa niitä pois, mutta siitä ei olisi mitään hyötyä. "Pysy vain paikoillasi, ei ne silloin tee mitään. Mutta jos alat huitomaan niitä, niin silloin voi käydä huonosti," Harry opasti.
Toisaalta, jos olisit itse maa-ampiainen, sun koti ois hävitetty ja siihen tulee kohta jylisemään pari jättiläistä, niin kyllä suakin harmittaisi ja kiinnostaisi, että mitä hittoa täällä tapahtuu!


16.07 klo 19:00 STAGE

Molemmat kuvaustornit ovat valmiita, ja työt ovat tämän päivän osalta ohi!


 Stage kuvattuna kuvaustornin uumenista.



          16.07 klo 20:00 Hurman ruokailu(Jussin katos)                                                                         
Iltapalaan on vielä tunti aikaa, joten jään muuten vain hengaamaan Jussin katokselle murkinaa odottaen. Katoksen alla olevan pöydän ääreen on kokoontunut pikku porukka korttia pelaamaan, ja heidän keskellään on kaiutin, josta kuuluu kasaripoppia. Nyt koitti tilaisuus, jota olin odottanut jo monta vuotta kuin Suomen seuraavaa jääkiekon maailmanmestaruuta. En voinut hillitä itseäni. Himo oli niin kova. Ei auttanut kuin kakistaa ulos se, mitä olin hautonut mielessäni: "Soittakaa PARANOID!" Ja se soitettiin.
Black Sabbath - Paranoid: https://www.youtube.com/watch?v=cNdB5-A9O7g

Levyraati jatkui ja seuraava kappale riisti hermojani syvästi. Niin varmaan teidänkin.
Rick Astley -  Never Gonna Give You Up: https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ

Seuraava biisi oli jees. Se kertoo nuorten miesten kristillisestä yhdistyksestä.
Village People -  YMCA: https://www.youtube.com/watch?v=CS9OO0S5w2k

Vika viisu taas oli tältä vuosituhannelta.
Karri Koira - Lähe mun kaa: https://www.youtube.com/watch?v=J0ZTQa6MvhU

16.07 klo 21:00 Hurman ruokailu(Jussin katos)



Iltapalalla.


16.07 klo 22:00 Roihun leirisuora

Työpäivän päätteeksi päätin mennä rentoutumaan Keitaalle, jonne leirin alettua pääsisi vain 18-vuotta täyttäneet(itse olen onneksi jo 18-v).  "PEKKA! Sieltä vain kuule auttamaan näissä raksahommissa," YSPi(Young Spoke People- eli partion medialähettiläs)-kaverini Miksu huutaa pystyttäessään MarComin(markkinointi ja viestintä) toimistotelttaa yhdessä muiden samaan tiimiin kuuluvien kanssa. "Ei pysty, en jaksa, lähen saunaan," vastaan, koska olin todellakin töiden osalta väsynyt, ja MarCom ei liittynyt Roihun Yhteisohjelmiin.
Keitaan lähestyessä Pokemoneja on taas havaittu. Pyyhkeessäni on Pikachu, ja niin on myös Metelläkin. Omani on kuitenkin paljon vanhempi, joten pisteet kotiin.
Pokemon - theme suomeksi: https://www.youtube.com/watch?v=LbenCTAwyco

16.07 klo 22:15 Keidas

Keitaan pukuhuoneet eivät vielä olleet käytössä, joten pukeutumistyylini oli samanlainen kuin edellisiltana, mutta ilman sadetakkia.
Keitaalla oli kaksi saunaa ja kolme paljua, joten syntymäasussaan siellä ei heilunut ketään.
Saunan oven avatessani sisältä kajahtaa huuto: "OVI KIINNI!" ettei lämpö karkaa harakoille.
Löylynheittelyn jälkeen päätin mennä ensimmäistä kertaa elämässäni paljuun. Eipä siinä loppujen lopuksi mitään ihmeellistä ollut. Mukava tynnyri kuin poreallas ilman poreita.
Paljun jälkeen saunassa raikui vähän väliä "OVI KIINNI,"- huuto. Ovet kirjaimellisesti paukkuivat.

Elastinen - Ovet Paukkuu: https://www.youtube.com/watch?v=DLjFGfiCPkA

Keitaalta poistuessani tulevasta Old Scouters Cafe:sta kuuluu JVG:n "Hehkuu," ja se tosiaan sopi tähän iltaan, sillä aurinko tosiaan hehkui laskiessaan unten maille.
Saavuttaessani leirisuoran takaani kuuluu huuto: "Hei sinä siinä! Sullon samanlainen Pikachu-pyyhe kuin mulla!" Humina-alaleirissä majoittuva samoaja huudahtaa. Pikachu on ilmeisesti hyvin suosittu keskuudessamme.

JVG - Hehkuu (Lyrics Video) (Sanat):  https://www.youtube.com/watch?v=CIElUkP7uOE 



  16.07 klo 23:30 Hurman Staabila
Painun pehkuihin tämän päivän osalta.

Kuva 1: https://www.flickr.com/photos/roihu2016/28245754062/in/album-72157671050963776/
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

lauantai 30. heinäkuuta 2016

Pegi: Roihu 2016: Ensimmäinen päivä

Hei kaikille! Aluksi huomautus muutamasta asiasta:

1. Osa näissä kirjoituksissa esiintyvien ihmisten nimistä on muutettu. Osa on vedetty hatusta ja osa on IG-käyttäjänimiä. Tosin jos haluatte, että puhun ihmisistä heidän oikeilla nimillään, niin sehän sopii.
2. Jokaisen kappaleen alussa mainitaan päivä, kuukausi, kellonaika ja paikka.
3. Joidenkin kappaleiden lopussa on kappaleeseen liittyvä biisi/musiikkivideo. Kuunnelkaa/katsokaa se, niin lukemisesta tulee vielä monipuolisempaa.
4. Antakaa palautetta, jos haluatte. Saa myös kommentoida. Asiattomat kommentit poistetaan.
5. Jakakaa sosiaalisessa mediassa kirjoituksiani tai kertokaa kavereille, jos haluatte.
6. Nauttikaa.

Ensimmäinen päivä

15.07 torstai klo 08:00 Liedakkala(koti)



Ranskan presidentti  François Hollande

Erittäin katkonaisten unien jälkeen heräsin vanhempieni makuuhuoneesta kuuluvien television ääniin. Ranskan presidentti François Hollande selitti jotain jostakin. Joku oli päättänyt ajaa rekalla ihmisten päälle Ranskassa. Tämä kyseinen henkilö oli lopulta kuollut poliisin ampumiin luoteihin. Siviilejä oli kuollut n.80. Ikävää.

 15.07. klo 09:19 Liedakkala(koti)

Aamupalan syötyäni huomasin, että Nibs oli soittanut. Hänellä oli kampetta mukanaan sen verran paljon, että kyyti Kemin rautatieasemalle ei olisi ollut pahitteeksi. Hän oli kuitenkin ehtinyt jo lähteä, joten kyydille ei ollut enää tarvetta.

15.07 klo 10:00 Kemin rautatieasema




Kemin rautatieasemalla oli lähes yhtä paljon porukkaa kuin Keminmaan Salessa. Sää oli harmaa, pilvinen ja hieman viileä, joten en keikkunut shortseissa ja sandaaleissa vaan verkkatakissa-ja housuissa.
Nibs löytyi ja tavaraa oli tosiaan paljon: 2 urheilukassia, rinkka ja reppu, jonka kyljessä roikkui jesarilla korjattu megafoni(jesarihan korjaa kaiken). Minulla oli mukana vain rinkka, reppu ja sininen Ikean kassi, jossa oli makuupussi-ja alusta
 teltta ja 2 sadesuojaa.
Rupattelimme hetken aiemmilla suurleireillä vallinneista säätiloista. Oli ukkostanut kuin Vicky Rostin Sata Salamaa-klassikossa ja satanut kuin Nooan arkin aikana.



15.07 klo 10:15 Kemin rautatieasema

Juna tuli vähän myöhässä, mutta tuli kuitenkin. Rinkka ja kassi tungettiin ylähyllylle, ja sitten odoteltiin lippuja tarkastavaa konduktööriä. Matka voi alkaa!
Phil Collins: On My Way https://www.youtube.com/watch?v=PmJzLipDbIA

15.07 klo 11:00 Intercityjuna

Sää on muuttunut harmaasta kirkkaammaksi ja aurinko yrittää sieltä pilvien raosta tirkistellä.
Nibs ompelee shortseihinsa merkkejä.

15.07 klo 11:30 Oulun rautatieasema


Nyt saavuttiin Ouluun ja vaihdettiin junaa, joka veisi meidät Tapparan kotikaupunkiin, Tampereelle.
Omalle paikalle päästyäni vanhempi rouva huomasi, että olin partiossa ja kysyi: "Oletkos menossa sinne suurleirille, missäs se nyt oli..." "Evolla, Hämeenlinnassa." "Aivan! Sitä mie arvelinkin, että siellä Hämeenlinnassa se on."

15.07 klo 14:00 Ravintolavaunu



Lähetään Nibsin kanssa kahville. Hän myös tarjoaa.

15.07 klo 14:30 Vaunu 2

Hölistään niitä näitä vaunussa numero 2.

15.07 klo 16:00 Tampereen rautatieasema




Saavumme Tampereen rautatieasemalle, mutta konduktöörin kuulutus junanvaihdoista on sen verran epäselvä, ettei edes Päivi Räsänenkään olisi lopputuloksesta varma.

15.07 klo 16:15 Tampereen rautatieasema

Taajamajuna löytyy ja matka voi jatkua.

15.07 klo 16:20 Taajamajuna

Tapaamme junassa miehen, joka on pukeutunut oranssiin kauluspaitaan täynnä erivärisiä kukkia, keltaiseen pikkutakkiin, ja vihreisiin housuihin. Lisäksi hänellä on pieni pyörä mukanaan.
Hän on ollut myöskin partiossa, joten keskustelu aiemmista suurleireistä ja hänen partiokokemuksistaan alkaa. Hän oli mm. partiotaitokisoissa ollessaan kiertänyt talon kaukaa, minkä seurauksena hänen vartionsa päätyi väärälle rastille, vaikka rasti olisi ollut suoraan sen talon edessä, Tuttu tunne...

15.07 klo 17:00 Hämeenlinnan rautatieasema



Hämeenlinnassa ollaan ja vettä tulee kuin Esterin ahterista. Seuraavaksi luvassa bussin oottelua Evolle.

15.07 klo 17:15 Hämeenlinnan rautatieasema

Nälkä on sen verran kova, että on pakko ostaa panini.

15.07 klo 17:30

Sää on sen verran kehno, että vuorossa on sinivalkoisen verkkatakin vaihto  nurmikonvihreään sadetakkiin. Myös lenkkareita odottaa vaihto.

15.07 klo 18:00 Hämeenlinnan rautatieasema

Bussi Evolle saapuu. Emme ole yksin, sillä koko bussi on melkein täynnä.

15.07 klo 18-19:00 Hämeenlinna-Evo

Poristaan Nibsin kanssa koko bussimatka.

15.07 klo 19:00 Evo(Roihu International)




Evolla ollaan ja vettä tulee edelleenkin kuin Esterin peräaukosta.

15.07 klo 19:10 Kehittämö

Kehittämössä ollaan, jossa minulle ojennetaan keltainen raksa-ranneke ja Valkea-opas(Roihun tekijän opas). Seuraavaksi pitäisi löytää oma alaleiri.

15. 07 klo 19:11 Hurman info

Yritän etsiä kartalta olinpaikkaani.

Maroon 5: Maps https://www.youtube.com/watch?v=NmugSMBh_iI

15.07 klo 19:30 Hurma-alaleiri

Hurmassa todennäköisesti ollaan ja seuraavaksi oma teltta pystyyn.

15.07 klo 20:00 Hurma-alaleiri

Teltta pystyssä toivottavasti Hurmassa.

15.07 klo 20:15 Riehu-alaleiri

Piti mennä auttamaan laiturinkannossa, mutta päädyin vahingossa Riehuun, Salamat jyrisevät  myös Evolla.

Antti Tuisku: Sata Salamaa https://www.youtube.com/watch?v=rXBca_K4sCY

15.07 klo 20:20 Roihun suora

PJ tulee pakulla vastaan ja seuraavaksi pitäisi löytää Stage,josta saan itselleni tekijäpassin.

15.07 klo 20:45 Stagen toimistoteltta

Stage löytyi vihdoin ja viimein. Sain itselleni Roihun Yhteisohjelmien tekijäpassin, jota ei joka iikalla olekaan.

15.07 klo 21:00 Hurman ruokailupaikka Jussin katos

Iltapalalla.

15.07 klo 21:15 Hurman ruokailupaikka Jussin katos

Roihun liikkuva työnvälitystoimisto karjuu työttömille(pestittömille) ohjeita huomiselle. Pestittömät klo 09:00 lauantaina Kehittämön eteen, jotta jokainen saisi itselleen töitä, ettei pitäisi istua sormi suussa koko raksan ajan.

15.07 klo 22:00 Eteläinen leirisauna

Aattelin mennä saunaan, sillä tämä jatkuva sade lannisti hieman mielialaani. Lisäksi saunassa on oikein lämmin, mukavaa, hyvä seura ja puhdistuminen.
Koska vettä satoi edelleenkin kuin aisaa ja kyseessä oli sekasauna, en mennyt sinne syntymäasussani vaan sadetakki päällä, uimashortsit jalassa ja pyyhe olalla. Saunassa olin tietenkin shortsisillani, en sentään sadetakki päällä.

Martti Servo: Sauna https://youtu.be/-ZTu-74LnHI

15.07 klo 22:05 Eteläinen leirisauna

Ulkomaalainen heppu mäiskii itseään saunavihdalla ja tarjoaa sitä minullekin. Itse käytin viime kesänä erään Napapiirin Pojan tekemää kuusenhavusaunavihtaa, jolla mäiskiessä selkäänsä olo tuntuu oikein mukavalta. Ainoana miinuksena verinen selkä. XD

15.07 klo 22:06 Eteläinen leirisauna

Yhtäkkiä tämä ulkomaalainen päräyttää puhumaan suomea!
Hän on sveitsiläinen, joka on asunut 3-v. Turussa ja oppinut siellä suomen kielen. Suomi on kuulemma helppo kieli, koska englannissa on a book,library, write, kun taas suomessa on kirja, kirjasto, kirjoittaa jne...
Iso RESPECT hänelle.

15.07 klo 23:45 Hurman Staabila

Saavun teltalleni, jonka läheisyydessä tapaan alaleirimme johtajan. Käy ilmi, että olen majoittunut Hurman Staabilaan!
Sovimme. että kuha ehdin, siirrän telttani lippukuntani(Keminmaan Kivekkäät) savuun(kylään).

15.07 klo 23:50 Hurman Staabila

Ensimmäinen päivä Roihu-seikkailustani on kohta ohi. Nyt koittaa matka höyhensaarille makuupussissa. Hyvää yötä!

The Beatles: Good Night https://www.youtube.com/watch?v=3LDM20EuVzU

Kuvat:  https://www.google.fi/search?q=hämeenlinnan+rautatieasema&rlz=1C1GGGE_fiFI605FI624&espv=2&biw=1366&bih=667&source=lnms&tbm=isch&sa=X&
h?q=tampereen+rautatieasema&rlz=1C1GGGE_fiFI605FI624&espv=2&biw=1366&bih=667&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiEl_CP7prOAhVIZCwKHdqNBMMQ_AUIBygC#imgrc=uhGuaLMxjJwq1M%3A

https://www.google.fi/search?q=ravintolavaunu&rlz=1C1GGGE_fiFI605FI624&espv=2&biw=1366&bih=667&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwibpIa57ZrOAhVMliwKHeVeBZgQ_AUIBigB#imgrc=3mPGAHiyOthbCM%3A


https://www.google.fi/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiU1b6U-JrOAhUDMZoKHYn2A0MQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fvarpanen.blogspot.com%2F2014%2F12%2Foulun-rautatieasema.html&psig=AFQjCNGS977l5rSoT_NBuTKt9tR__fkVVA&ust=1469956570923774

https://www.google.fi/search?q=kemin+rautatieasema&rlz=1C1GGGE_fiFI605FI624&espv=2&biw=1366&bih=667&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0

https://www.google.fi/search?q=françois+hollande&rlz=1C1GGGE_fiFI605FI624&espv=2&biw=1366&bih=667&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahU

https://www.google.fi/search?q=liedakkala&rlz=1C1GGGE_fiFI605FI624&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwitwtf55prOAhWDJSwKHUH-B7IQ_AUICSgC&biw=1366&bih=667#imgrc=NWfsh4C-W7AD7M%3A

https://www.google.fi/search?q=nooan+arkki&espv=2&biw=1366&bih=667&site=webhp&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiwnMLl6prOAhVBjiwKHUgQBMwQ_AUIBigB#tbm=isch&q=noah+ark&imgrc=VLvcGNKMu8jg5M%3A


https://www.flickr.com/photos/roihu2016/28328358375/in/album-72157668229169113/