maanantai 1. toukokuuta 2017

Roihu 2016: Kuudes päivä

1. Osa näissä kirjoituksissa esiintyvien ihmisten nimistä on muutettu. Osa on taas vedetty hatusta. 
2. Jokaisen kappaleen alussa mainitaan päivä, kuukausi, kellonaika ja paikka.
3. Joidenkin kappaleiden lopussa on kappaleeseen liittyvä biisi/musiikkivideo/video. Kuunnelkaa/katsokaa se, niin lukemisesta tulee vielä monipuolisempaa.
4. Spotifysta löytyy Roihu-seikkailuni soittolista(Pegi: Roihu 2016).
5. Kaikkia mainitsemisen arvoisia keskusteluita, joita kävin leirillä tapaamieni ihmisten kanssa, en muista kunnolla, mutta yritän koota ne näihin kirjoituksiin niin hyvin kuin muistan.
6. Olen punaisella ympyrällä merkityssä paikassa leirillä.
7. Antakaa palautetta, jos haluatte. Saa myös kommentoida. Asiattomat kommentit poistetaan.
8. Jakakaa sosiaalisessa mediassa kirjoituksiani tai kertokaa kavereille, jos haluatte.
9. Nauttikaa.

20. 07 klo 08.00  Keminmaan Kivekkäät Roihulla (kylä)
En herännyt enää uuteen päivän yksin, sillä kylään oli tullut kolme telttaa lisää sekä kaksi riippumattoa kyläporttimme viereen. Se tuntui mukavalta.

20. 07 klo 08.15 Jussinkatos (Hurman ruokailu)

Aamupalalle mennessäni jonoa oli rakennusleirin aikaiseen ruokailuun verrattuna todella paljon. Käsienpesupisteen jälkeen jono kulki ruuanjakelupisteelle. Varsinaisella ruokailualueella jonoa taas kertyi  kahvi -,mehu- ja tiskauspisteille asti. Jonot eivät kuitenkaan ruokahalua haittaneet ollenkaan. Aamupala oli lähes joka päivä samanlainen: puuroa, omenaa, karjalanpiirakkaa, sämpylää tai ruisleipää, kinkkua, paprikaa ja kananmunaa. Kyllä niillä hyvin jaksoi lounaaseen asti.

20.07 klo 09.00 Samoajacorner






Leiripäivän ensimmäinen nakki (tietty tehtävä, esim. ruuanjakelu) odotti minua Samoajacornerissa, leirisuoralla. Samoajacornerissa pystyi viettämään vapaasti aikaa seurustellen tai ohjelmaan osallistuen.
Olin Samoajacornerissa Samoajakäräjiä varten. Samoajakäräjät kokoontuivat Roihulla päivittäin. Aamulla päätettiin järjestäytymisestä ja iltapäivällä keskusteltiin partion peruskysymyksistä ja tulevaisuudesta sekä tehtiin niihin liittyviä päätöksiä. Nakkinani oli siis houkutella samoajia Samoajakäräjien ensimmäiseen kokoukseen. Käräjien senpäiväistä  teemaa en muista yhtään, mutta kyllä sinne samoajia tuli ihan mukavasti. Kutsumisen jälkeen jaoin paikalle tulleille kynät ja paperia kokousta varten. Sitten lähdin kohti Stagea, mutta seuraava nakki odottikin minua jo muutaman metrin päässä.


20.07 klo 09.15 Leirisuora





Leiriradioteltan viereisessä kojussa oleva saksalaismies pyysi minua tulemaan hänen luokseen. Hän oli järjestämässä ilmeisesti suurta puumajaleiriä Venäjälle, ja pyysi minua ojentamaan ohikulkijoille tusseja, jotta he voisivat kirjoittaa nimensä kojussa olevaan seinään. Sillä aikaa kun saksalainen oli menossa käymään omilla asioillaan, minä jakelin ohikulkijoille tusseja. Laitoin totta kai myös itsekin oman nimeni kojun seinälle. Kymmenen minuutin päästä mies tuli takaisin, kiitti avusta ja minä lähdin kävelemään kohti Stagea.

20.07. klo 09.30 Stagen backstage

Ensimmäinen työtehtäväni Stagen 'bäkkärillä' oli tulostaa mm. vuorosanat Roihun avajaisten juontajille. Jos juontajilla ei olisi mitään hajua siitä mitä sanoa, ei avajaisten juontamisesta tulisi todennäköisesti yhtään mitään.
Tulostettuani tarvittavat laput aloin imuroimaan bäkkärin lattiaa. Imuroinnin jälkeen oli vuorossa kahvinkeitto. Kahvinkeiton jälkeen ei ollut oikein mitään tekemistä, joten rupesin lukemaan Juha Vuorisen mestariteosta Kristianin teinivuodet. Jos et pidä kaksimielisestä ja mustasta pissa- ja kakkahuumorista ollenkaan, en suosittele lukemaan tätä kyseistä kirjaa.

20.07. klo 10.15 Stagen backstage

Jos sitä trimmaisi itsensä leirikuntoon.



20.07. klo 12.00 Poltteen ruokailu





Suurimmalla osalla Stagella työskentelevistä oli ruokailu Poltteen alaleirissä, sillä Polte oli Stagea paljon lähempänä kuin muut alaleirit, ruokailua ajatellen. Ruoka-annokseni saatuani kiinnitin huomioni mehupisteellä laulaviin poikiin, jotka yrittivät parhaansa mukaan saada ihmisiä juomaan mehua. Näytti kivalta työltä, tosin melko äänekkäältä.
Mehu oli kuitenkin niin hyvin mainostettua, että jopa ampiaisetkin innostuivat siitä. Ampparit olivat niin innoissaan tästä mahtavasta mehusta, että nekin halusivat juoda sitä. Valitettavasti juomakuppini oli niin iso ampiaiseen ruumiinkokoon nähden, että ampparin 'mehunjuonti' muistutti uimista. Heitin ampiaisen mehuineen päivineen maahan, ja lähdin hakemaan uutta kupillista ilman ampiaista.

Tippa-T -  Mehu: https://www.youtube.com/watch?v=y4GM_uirwBk

20.07 klo 13.00 Poltteentie






Saatuani oman leirihuivini kävelen takaisin Stagelle, mutta matkalla näen edessäni ihka oikean kanadalaisen (tunnistin huivissa olevasta Kanadan lipusta). Nyt minulla olisi aivan loistava tilaisuus puhua kanadalaisen kanssa jääkiekosta!
Minä: - Moi!
Kanadalainen: - Moi vaan (käännetty suomeksi, jotta ymmärtäisit, mistä puhutaan)!
Minä: - Pidätkö jääkiekosta?
Kanadalainen: - Totta kai, minä rakastan jääkiekkoa!
Minä: - Mahtavaa! Mikä on lempi NHL-joukkueesi?
Kanadalainen: - Minua hävettää hieman myöntää se... mutta se on Toronto Maple Leafs...
Minä: - Hyvähän seura se on! Tämä kausi ei nyt ollut hyvä, mutta olittehan te vuonna 2011 aika lähellä menestystä.
Keväällä 2011 Toronto Maple Leafs johti Boston Bruinsia pudotuspelien klassisessa Game 7:ssä(jatkoonpääsyyn tarvitaan 4 voittoa) 1-4, mutta Bruins tuli viimeisellä minuutilla tasoihin hyökkääjä Patrice Bergeronin 4-4 tasoitusmaalilla. Jatkoerässä sama mies lähetti Leafsin kesälomille.  Boston Bruins-Toronto Maple Leafs 5-4 JE: https://www.youtube.com/watch?v=GnEEh5Su3Og
Kanadalainen: - No joo, tulevaisuus on valoisa.
Minä: - Ja teillehän tuli muutenkin ykkösvaraus Auston Matthews (joka muuten johdatti Leafsin tällä kaudella pudotuspeleihin). Ja meillä on Patrik Laine.
Kanadalainen: - Aivan, totta!
Minä: - Vaikka Kanada hyvä joukkue onkin, niin kyllä minä kannatan ihan Suomea, silloin kun pelataan vastakkain.
Kanadalainen: - Se on ihan luonnollista, ja niin se pitää ollakin!
Minä: - Oli kiva jutella kanssasi, hyvää päivänjatkoa!
Kanadalainen: - Samoin, ja huolehdi itsestäsi!
Se oli yksi mukavimpia jääkiekkokeskusteluja Roihulla.

20.07 klo 13.30 Stage

Stagelle päästyäni minun tuli viettää avajaisten ulkomaalaisvieraille seuraa ja vastailla heidän kysymyksiinsä. Heidän joukossaan oli kolme skotlantilaista, meksikolainen, ja kolme ruotsalaista. Avajaisiin vieraista osallistui kaksi skotlantilaista, meksikolainen ja ruotsalainen.
Skottien kanssa vaihdoin pari sanaa Eurooppaa hämmästyttäneestä Brexitistä, eli Iso-Britannian aikeista erota Euroopan unionista. Heidän mielestään se ei ollut todellakaan hyvä asia. Meksikolaisnaisen kanssa juttelin tämän matkasta Suomeen. Ruotsalaisten kanssa taas pääsin vaihtamaan pari sanaa lempiaiheestani (tiedät kyllä mistä). Hekin olivat innokkaita jääkiekkofaneja ja muistelivat innolla vuoden takaisia alle 20-vuotiaiden jääkiekon MM-kisoja Helsingissä. Yksi ruotsalaisista oli ollut jopa katsomassa kisoja paikan päällä. Katsottu peli oli Suomen ja Ruotsin välinen välierä, jonka Suomi voitti 2-1.



20. 07 klo 16.00 Jussinkatos (Hurman ruokailu)

Päivällinen.


20.07 klo 17.00 Stagen backstage

Bäkkärillä on jännittynyt tunnelma, sillä kohta alkaisivat Roihun avajaiset.

20.07 klo 18.00 Stage

Siirryn katsomoon odottamaan avajaisten alkua. Saan hyvän paikan aivan päälavan edestä.


20.07 klo 18.30 Stage

Avajaisten olisi pitänyt jo alkaa, mutta kaikki alaleirit eivät ole vielä paikalla katsomossa.

20.07 klo 19.30 Stage

Avajaisten alkua odotellaan edelleenkin...



20.07 klo 20.00 Stage

Vihdoinkin kaikki alaleirit leiriläisineen ovat saapuneet, ja avajaiset ovat valmiina alkamaan!

Roihun avajaiset


20.07 klo 23.45 Stage

Hienot olivat avajaiset! Seuraavaksi iltapalalle Poltteen ruokailuun.

21.07. klo 00.00 Poltteen ruokailu

Iltapalalla. Samaan pöytään tulee myös vanhempi mies, jonka mielestä Hollannin jamboreella oli paremmat avajaiset. Siellä oli mm. ilotulituksia. Saattoi ne ollakin paremmat, en tiedä. Jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseensä. Katsojien innostusta saattoi tosin laskea ennakoitua pidempi odotus avajaisiin. Se taas johtui siitä, että ruoka ei saapunut erääseen alaleiriin ajoissa, mutta näitä sattuu kun on paljon porukkaa leirillä.
Omasta mielestäni avajaiset olivat oikein onnistuneet! Aluksi tulitaidetta, ensimmäinen osa  näytelmästä, ulkomaalaisvieraiden esittely, virallisen leiribiisin esittäminen ja kaiken huippuna Kaartin Soittokunnan keikka (oli muuten hyvät bileet).

21. 07 klo 00.35  Keminmaan Kivekkäät Roihulla (kylä)

Hampaiden pesun jälkeen olen kuulevinani kaukaista basson jytkettä. Mielenkiintoni herää, ja kävelen leirisuoralle. Jumputusta ei enää kuulu. Kun menin omaan telttaani jumputus kuitenkin alkoi uudestaan. Mikä ihme se voisi olla? Onko jossakin bileet? No, sitä täytyy tarkastella myöhemmin. Nyt on aika mennä nukkumaan.

Tsekkaa myös Roihun virallisen YouTube-kanavan video Roihu-leirin ensimmäisestä päivästä ja avajaisista.

Lähteet: https://roihu2016.fi/osallistujille/leirin-ohjelma/samoajat/samoajaohjelmateemat-partioaate

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti