keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Roihu 2016: Viides päivä

1. Osa näissä kirjoituksissa esiintyvien ihmisten nimistä on muutettu. Osa on taas vedetty hatusta. 
2. Jokaisen kappaleen alussa mainitaan päivä, kuukausi, kellonaika ja paikka.
3. Joidenkin kappaleiden lopussa on kappaleeseen liittyvä biisi/musiikkivideo/video. Kuunnelkaa/katsokaa se, niin lukemisesta tulee vielä monipuolisempaa.
4. Spotifysta löytyy Roihu-seikkailuni soittolista(Pegi: Roihu 2016).
5. Kaikkia mainitsemisen arvoisia keskusteluita, joita kävin leirillä tapaamieni ihmisten kanssa, en muista kunnolla, mutta yritän koota ne näihin kirjoituksiin niin hyvin kuin muistan.
6. Olen punaisella ympyrällä merkityssä paikassa leirillä.
7. Antakaa palautetta, jos haluatte. Saa myös kommentoida. Asiattomat kommentit poistetaan.
8. Jakakaa sosiaalisessa mediassa kirjoituksiani tai kertokaa kavereille, jos haluatte.
9. Nauttikaa.

19.07 klo 08.00 Hurman Staabila




Herään aurinkoiseen aamuun ja ympärilläni näen vain iloisia ihmisiä. He ovat kuitenkin kiireissään, sillä tänään on rakennusleirin viimeinen päivä.

19. 07 klo 08.15 Jussinkatos (Hurman ruokailu)


Aamupalalla.


19. 07 klo 09.00 Stage




Päälavan backstage pitäisi saada valmiiksi. Valkoinen teltta backstagea varten on jo pystytetty, joten seuraavaksi pitää pistää lattia kuntoon. Jonkinlaisen mittalaitteen avulla trukkilavat saadaan järjestykseen, jottei bäkkärin lattiasta tuli epätasainen.


19. 07 klo 09.45 Stage

Trukkilavalattia kunnossa. Seuraavaksi leikkasin puuleikkurilla vanerilevyistä sopivan kokoisia ruuvattaviksi trukkilavalattian päälle.


19. 07 klo 10.45 Stage

Vanerilevylattia kokonaisuudessaan valmis. Sitten kokolattiamatot päälle. Nämä ovat olleet  kuulemma Provinssirockissa käytössä, ja Rammstein olisi vetänyt keikan näiden mattojen päällä.

Rammstein: Du hast (livenä Provinssirockissa kesällä 2016) https://www.youtube.com/watch?v=dJYK7KdOTm4



19. 07 klo 11.30 Stage

Kokolattiamot niitattu vaneerilevylattiaan kiinni, ja suuntaan kulkuni kohti lounasta.

19. 07 klo 12.00 Jussin katos (Hurman ruokailu)

Lounaalla.


19. 07 klo 13.00 Stage

Laittelemme bäkkäriin tavaroita (mm. pöytiä, tuoleja jne...) paikoilleen. Bäkkäriin kuuluu toimisto, jossa on pöytiä, fläppitaulu, kannettavia tietokoneita, tulostin ja tietenkin pistorasiat, joihin tulee sähkö bäkkärin ulkopuolella olevasta troikasta. Bäkkärin keskellä on "hengailupiste" jossa on kahvinkeitin, mikro ja jääkaappi omille virvokkeille. Hengailupisteestä löytyy myös Piltti-purkkeja välipalaksi. Pisteen toisella puolella on esiintyjien pukuhuoneet. Bäkkärin oikeassa päässä on taas meikkaushuone esiintyjille.

19.07 klo 13. 30 Hurman Staabila

Nyt minulla on hyvin aikaa siirtää telttani Staabilasta lippukuntamme savuun (lippukuntani kylään). Aluksi pistän makuupussini- ja alustani sekä rinkkani teltasta pihalle.




19.07 klo 13.45 Keminmaan Kivekkäät Roihulla (kylä)


Sitten siirsin vaan telttani savuun ja vihdoinkin olin leiriytynyt oikeaan paikkaan. 




19. 07 klo 14.00 Stage

Lähden täyttämään vesikanistereita, jottei Stagella työskenteleville ihmisille tulisi jano.

19. 07 klo 14.15 Stage

Kanistereiden täytön jälkeen keitin kahvia, jonka valmistuttua laitoin lämpiämään termariin. Kahvista tuli oikein hyvää ja työntekijöille se kelpasi, kunhan kahvijauhetta ei laittanut liikaa tai liian vähän suodatinpussiin.

19. 07 klo 14.30 Stage




En ole varma, sattuiko tämä välikohtaus tällä päivämäärällä vai 18.07 (kirjoitan tätä tekstiä koneella helmikuussa 2017 ja kello on 22.24). Sovitaan, että seuraava kohtaus tapahtui tiistaina 19. heinäkuuta.
Stagen tulevan katsomoalueen keskeltä oltiin raivattu pöpelikkö pois, jotta katsojat pystyisivät nauttimaan Roihun avajajaista ja kaikesta muusta päälavalla tapahtuvasta tukevasti puulattialla istuen, eikä housut märkänä istuen ja hyttysiä huitoen pusikossa. Nyt tästä pusikosta oltiin raivattu turhat heinät ja roskat pois, ja tilalle oltiin pistetty tukkeja ja risuja sikin sokin. Näkymä oli kuin tasohyppelypelistä: hypi tukilta toiselle päästäksesi liikkumaan ja varo putoamasta märkään pusikkoon.
Menin katselemaan hommia vähän lähempää ja tasapainoilemaan tukkien päällä. Harrykin oli tulossa tukille ja otti minusta tukea, mutta valitettavasti liian rajusti, sillä putosin pusikkoon. Onneksi aurinko kuitenkin paistoi ja kengät saatiin nopeasti kuiviksi. Kyseessä oli vain vahinko, jolle pystyin nauramaan (tosin jos olisi satanut vettä kaatamalla, niin sitten en olisi naurattanut).

19. 07 klo 17.00 Jussinkatos (Hurman ruokailu)

Päivällisellä.

19.07 klo 18.00 Stage




Seurasin Stagella Roihun avajaisten kenraaliharjoituksia.


19. 07 klo 20.00 Jussinkatos (Hurman ruokailu)

Iltapalalla.
Huomasin vartiomme tarpojan My Storysta Snapchatissa, että lippukuntamme oli tulossa leirille jo tänään! Hämmästyksissäni laitoin hänelle viestiä: - Moro, ootteko jo lähteneet kohti Evoa?
Tunnin päästä hän vastasi: - Ei ko mentiin Inariin. Huppis.

19.07 klo 22.00 Keminmaan Kivekkäät Roihulla (kylä)

Koko Keminmaan Kivekkäiden leirilippukunta (ja pari Kallin Kanervaa) oli saapunut onnistuneesti Roihulle johtajan kera. Muut lippukuntamme samoajat olivat sen verran väsyneitä, etteivät he jaksaneet mennä enää saunomaan. Lähdin siis yksin.

19.07 klo 22.15 Eteläinen leirisauna




Eteläinen leirisauna oli kokonaisuudessaan valmis. Pukuhuoneeseen tullessaan jokainen otti itselleen muovilaatikon, johon laittoi omat vaatteensa. Suihkutilan keskellä oli seinämä, jossa oli molemmin puolin suihkuja.
Kun astuin saunaan sisään huomasin hämmästyksekseni, että siellä oli vain miehiä. Eikös tämän pitänyt olla sekasauna? Moni muukin oli ilmeisesti luullut niin, sillä saunassa oli paljon enemmän miehiä kuin ensimmäisenä raksapäivänä (tosin päivien kuluessa leirille oli saapunut yhä enemmän porukkaa). Kävi ilmi, että naisillekin oltiin jo rakennettu oma sauna toiselle puolelle. Ei siinä, kyllä saunominen kivaa on, mutta kun ensimmäisenä päivänä oli saunomassa muitakin, niin siihen oli jo tottunut. Sekasaunat olivat vaeltajien ja aikuisten Keitaalla (sekasaunassa oltiin sitten ihan uimapukusillaan).
Saunassa vallinnut hiljaisuus rikottiin melko nopeasti: - Milloinkas täällä aletaan puhumaan naisista, eräs raksalainen kysyi meiltä saunassa olevilta. Eipä heistä paljon puhuttu, ei puhuttu oikeastaan mistään. Puhistiin ja öristiin, aivan kuten suomalainen mies saunassa yleensäkin.

Juha Vainio: Yleisessä saunassa https://www.youtube.com/watch?v=9WhniXMEXPA

19.07 klo 23.30 Keminmaan Kivekkäät Roihulla (kylä)

Se oli sellainen päivä. Seuraavana päivänä olisi sitten paljon enemmän hulinaa ja vilskettä, mitä oli nyt,




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti